2020-08-27 23:29:57

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je epidemiološke mjere (za pregled i skidanje dokumenta klikni na "opširnije") za školske i predškolske ustanove koje će se provoditi tijekom nove školske godine uslijed pandemije Corona virusa. Objavljene mjere bit će prilagođene potrebama i mogućnostima svake škole. Ministarstvo znanosti i obrazovanja svim će školama do 31. kolovoza poslati detaljne upute kako te mjere primijeniti u školama s obzirom na njihove specifičnosti.

Nastava za sve razrede započinje 7. rujna 2020. godine. Nastava će se odvijati u školi za sve razrede od 1. do 8. razreda sukladno epidemiološkim mjerama i posebnoj organizaciji nastave. Svi učenici obvezni su dolaziti u školu i pridržavati se epidemioloških mjera koje budu propisane na razini škole.

Cilj epidemioloških mjera je spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštita svih dionika obrazovnoga sustava od moguće zaraze.

VAŽNO JE ISTAKNUTI potrebu o ODGOVORNOM PONAŠANJU SVIH - učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelji učenika i molimo ih da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera i u školi, ali i izvan škole. Odgovorno ponašanje izvan škole također je uvjet da ove i sve druge mjere imaju smisla. One neće imati smisla ako se zbog neodgovornog ponašanja učenika ili njihovih roditelja izvan škole neko dijete zarazi i zbog toga cijeli njegov razred bude morao u samoizolaciju.

Sve informacije o specifičnim mjerama za našu školu, organizaciji i početku nastave i svim ostalim stvarima vezanima uz nastavu i školu objavit ćemo nakon 31. kolovoza.


Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnje