preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja

Login
Tražilica
facebook škole

  

ŠKOLSKI JELOVNIK

RASPORED INFORMACIJA

ŠKOLSKI KALENDAR

Priloženi dokumenti:
Kalendar za sk. god. 2020.pdf

POVJERENIK ZA INFO

Priloženi dokumenti:
Godisnje izvjesce.pdf

PISANE PROVJERE

UPISI U PRVI RAZRED

SAVJETOVANJE OSMAŠA

OFFICE 365

Zaštitite svoju privatnost

Sigurnije na internetu

Ne govoru mržnje

Vremenska prognoza

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 9. 2014.

Danas: 5
e-Dnevnik za učenike

PORTALI ZA UČENJE

 

_____________________________

Portal za škole 

 

_____________________________

Portal za učenje na daljinu 

  

_____________________________

Školski portal

_____________________________

Hlapićev portal 

_____________________________

KORISNI LINKOVI

 

_____________________________

e - Lektire

 

_____________________________

jezični savjeti

  

_____________________________

Gradska knjižnica Zadar

  

_____________________________

Digitalna knjižnica

_____________________________

Hrvatska enciklopedija

 

_____________________________

CARNet

_____________________________

 

NOVINE I ČASOPISI

Modra lasta

_____________________________

Drvo znanja

 

_____________________________

Priroda

_____________________________

National Geographic

_____________________________

PCchip

_____________________________

Portal znanstvenih časopisa

 

_____________________________

Europska umjetnost

PRISTUP INFORMACIJAMA

eTwinning

Općina Škabrnja

 

RH MUP

ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

Ljepotica boje lavande: Završena energetska obnova škole u Škabrnji

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji nakon energetske obnove zablistala je u punom sjaju. Projektom vrijednim 3,69 milijuna kuna ostvarit će se ušteda od najmanje 50 posto energije, a škola je iz energetskog D došla u A energetski razred. Tijekom provedbe projekta ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, podova i stropa, toplinska hidroizolacija krova te su ugrađeni termostatski ventili i pumpe za grijanje kao i LED rasvjeta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.688.211,34 kuna, od čega je iz europskih fondova, točnije Operativnog programa konkurentnost i kohezija isplaćeno 1.342.811,81 kunu. Iz nacionalnog Fonda za regionalni razvoj osigurano je dodatnih 1.336.170,23 kune, dok je osnivač škole Zadarska županija uložila iznos od 1.009.229,30 kuna.

„Ovom obnovom poboljšat ćemo standard u objektu i uštedjeti na ukupnoj energiji do 50 posto na godišnjoj razini te osigurati kvalitetnije uvjete boravka u školskim prostorima učenicima i djelatnicima škole. Osigurani su sigurniji i kvalitetniji uvjeti boravka te korištenja prostora od strane učenika i djelatnika škole“, rekao je ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Marin Pavičić zahvalivši osnivaču, Zadarskoj županiji jer je prepoznala potrebu škole za temeljitom obnovom kao i Agenciji za razvoj ZADRA NOVA koja ih je pratila cijelim tijekom provođenja projekta.

Ravnatelj je najavio da škola nastavlja s projektima zelene energije jer će se uskoro postaviti solarni paneli od 100 tisuća dolara koje je škola dobila 2018. godine kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije.

„Do ljeta bismo trebali završiti s natječajem za izvođača radova na postavljanju solarnih panela tako da će naša škola u potpunosti postati energetski samoodrživa, s vlastitom proizvodnjom električne energije“, dodao je Pavičić.

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji jedan je od četiri školska objekta u kojima Zadarska županija kao osnivač provodi projekt energetske obnove u sklopu poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Školska zgrada u Pagu je već dovršena, a obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora i osnovne škole u Gračacu je u tijeku.

„Ulaganje iz Županijskog proračuna jest bilo veliko, no uštede koje će se postići na grijanju također će biti značajne. Kao osnivači školskih ustanova na svom području, intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji. Ulažemo u infrastrukturu, u opremu te sufinanciramo aktivnosti iznad standarda. Mislim da je svima već odavno znano kako je ulaganje u obrazovanje najisplativije ulaganje jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti“, poručio je župan Božidar Longin.

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLE

  

Naziv projekta: „Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora Škabrnja“

 

Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja predala je svoj projektni prijedlog kao prijavitelj na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.za promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a za koji su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektni prijedlog je odobren za financiranje ukupne vrijednosti 3.688.211,34 HRK, od čega bespovratna sredstva odnosno iznos koji sufinancira EU iznosi  1.342.811,81 HRK. Provedba projekta je započela 16. listopada 2018. godine, i trajat će do siječnja 2020.

Osnovna škola Vladimira Nazora izgrađena je 1971. godine i s trenutnim energetskim razredom D zahtijeva energetsku obnovu i smanjenje energetskih potreba. Glavni projekt napravljen je ranije kao temelj u izvedbi čitavog projekta. Izradom Glavnog projekta i kasnije njegovom provedbom, pridonosi se ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a to je da se svake godine obnovi (u smislu energetske učinkovitosti) 3% ukupne površine poda grijanih i/ili hlađenih zgrada u vlasništvu i uporabi središnje vlasti, kako bi se udovoljilo minimalnim zahtjevima energetske učinkovitosti prema Nacionalnom programu za obnovu zgrada javnog sektora i trećem Nacionalnom akcijskom planu energetske učinkovitosti. Dakle ovaj projekt pridonosi Prioritetnoj osi 4., Investicijskom prioritetu 4c, Specifičnom cilju 4c1, OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Potrebne su i provodit će se slijedeće provedbene mjere energetske učinkovitosti (kombinacija pet građevinskih, jedna elektrotehnička i jedna strojarska mjera): ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i poda prema vanjskom prostoru, ugradnja toplinske izolacije stropa prema tavanu, ugradnja toplinske i hidroizolacije krovova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije, modernizacija unutarnje rasvjete te ugradnja termostatskih ventila što će rezultirati uštedom energije za grijanje 50,01% u odnosu na postojeće stanje. Nakon izvršene rekonstrukcije, očekivani razred će biti "B".

Provedbom projekta  postići će se ugodniji boravak djelatnika i učenika u zgradi, a sam objekt dobit će novi vizualni identitet s tim da se ne narušava arhitektonsko oblikovanje, a sve u skladu s trenutno važećim propisima. Imajući na umu da je zgrada registrirana u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE), moći će se pratiti napredak i ostvarene uštede na godišnjoj razini na temelju izvoda utrošene energije za grijanje/hlađenje. Sredstva ušteđena na taj način bit će uložena u daljnje unaprjeđenje rada i obrazovanja (poboljšani uvjeti rada, namještaj, oprema...) prema trenutnim potrebama djelatnika i učenika. Ostvarujući održivost rezultata projekta, utjecat će se na razvoj potreba za energetskom učinkovitošću te na oblikovanje svijesti kod javnosti za racionalnom upotrebom energije. Dodatno, osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti boravljenja i korištenje prostora od strane učenika i djelatnika škole, što će rezultirati povećanjem učinkovitosti rada i  dosezanjem općeg cilja predmetnog poziva.

 

 

 

preskoči na navigaciju